• ΚΕΝΤΡΙΚΗ »
  • ΠΕΡΤΟΥΛΙ, ΜΕΤΕΩΡΑ, ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

ΠΕΡΤΟΥΛΙ, ΜΕΤΕΩΡΑ, ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

ΠΕΡΤΟΥΛΙ: Πολλοί το γνωρίζουν από το 1985 οπότε και άρχισε να λειτουργεί. Άλλοι πάλι το μάθανε πρόσφατα αφού δεν είναι από τα ιδιαίτερα διαφημισμένα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας, παρόλα αυτά το χιονοδρομικό κέντρο του Περτουλίου είναι ένα από τα πιο εύκολα προσβάσιμα της χώρας, μόλις 45′ από την πόλη των Τρικάλων, ακριβώς ανάμεσα από την Ελάτη και το Περτούλι. Οι πίστες του είναι κατάλληλες για καινούργιους σκιέρ αλλά και πιο έμπειρους, με δύο σαλέ στη βάση και την κορυφή του και με δύο λιφτ. Το χιονοδρομικό κέντρο αποτελεί πόλο έλξης με ή χωρίς χιόνι!

Όντας πολύ κοντά στην πόλη των Τρικάλων και δίπλα στο Περτούλι και την Ελάτη, το Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου συνδυάζει πολλά πλεονεκτήματα. Πρόκειται για ένα τουριστικό χιονοδρομικό με υποδομές που το καθιστούν ιδανικό για μικρούς και μεγάλους. Οι μεγάλοι θα χαρούν την εύκολη πρόσβαση και τους πάντα ανοιχτούς δρόμους αλλά και τις πίστες με τα σαλέ, ενώ οι μικροί τους πολλούς χώρους για παιχνίδι με το χιόνι. Όλα αυτά μέσα στο μαγευτικό τοπίο των Περτουλιώτικων λιβαδιών.

ΜΕΤΕΩΡΑ: Τα θεόρατα βράχια των Μετεώρων δεσπόζουν επιβλητικά στην Καλαμπάκα μεταξύ των βουνών Κόζιακα και Αντιχασίων. Αυτό το μεγαλούργημα της φύσης αποκαλύπτει όλο του το μεγαλείο αιώνες τώρα, καθώς αποτελεί ένα μοναδικό σε ομορφιά γεωλογικό φαινόμενο και ένα σημαντικό μνημείο της Ορθοδοξίας.
Τα Μετέωρα που έχουν χαρακτηριστεί το δεύτερο ‘Αγιον Όρος συνεχίζουν τη μοναστική παράδοση εδώ και 6 περίπου αιώνες.
Στα Μετέωρα σώζονται θησαυροί, κειμήλια και πολλά έργα μικροτεχνίας. Αντιπροσωπευτικό δείγμα μικροτεχνίας είναι το αριστουργηματικό ξυλόγλυπτο τέμπλο που βρίσκεται στο καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Στεφάνου.
Σήμερα τα Μετέωρα έχουν χαρακτηριστεί από τον ΟΗΕ Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Μέσα απ’ αυτή την κληρονομιά οι μοναχοί-ασκητές πορεύονται αιώνες τώρα ακολουθώντας τα βήματα των πρώτων οικιστών Πατέρων τους, σμιλεύοντας την πίστη τους με την υπακοή, την ακτημοσύνη, την ταπεινοσύνη, τη νηστεία και την αδιάλειπτη προσευχή στον Ύψιστο Δημιουργό.

ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ: Η φημισμένη περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα (Λίμνη Πλαστήρα), της λίμνης των 4 εποχών, ανήκει στο νομό Καρδίτσας. Για την ακρίβεια, ονομάζεται Λίμνη Νικολάου Πλαστήρα (Λιμνη Πλαστηρα) – όνομα που πήρε από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Νικόλαο Πλαστήρα – και βρίσκεται 30 χλμ. δυτικά της Καρδίτσας. Η λίμνη είναι τεχνητή και δημιουργήθηκε μετά την κατασκευή του φράγματος, μιας τεράστιας κατασκευής σε σχήμα τόξου ύψους 83 μ. και μήκους 200 μ. Η Λίμνη Πλαστήρα καταλαμβάνει την οροσειρά των Αγράφων, και αποτελεί στολίδι όχι μόνο του νομού Καρδίτσας αλλά και όλης της Ελλάδος.